Question: Wat vonden mensen van hippies?

Hippies verzetten zich tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij, die veel gebruikmaakt van technologie. Deze leidde volgens de hippies enerzijds tot onnatuurlijkheid, kunstmatigheid en milieuvervuiling. ... Hippies verzetten zich ook tegen liefdeloosheid, oorlog, discriminatie en geweld.

Waar komen hippies voor?

De hippiecultuur is ontstaan door jongeren en oorlogsveteranen uit Vietnam. Ze hadden genoeg van het geweld en ze wilden een vrije maatschappij. Ook wouden ze rekening houden met de natuur en met de liefde. De naam hippie is overgenomen uit Amerika, waar de hippie beweging in 1965 in Californië en New York begon.

Wat wilde de hippies bereiken?

De hippie probeerde zijn geest te verrijken en tot nieuwe inzichten te komen. Enerzijds via geestverruimende middelen (drugs), die werden gezien als een methode om het bewustzijn van mensen te verbeteren. Anderzijds ook met behulp van oosterse religie, mystiek en spiritualiteit.

Waar wonen de hippies op Ibiza?

Het dorpje San Juan in het noorden van het eiland wordt ook wel liefkozend het authentieke Ibiza van vroeger genoemd. Hier en in de prachtige omgeving van het dorp vind je nog steeds veel hippies op Ibiza.

Waarom hippies Ibiza?

gegeven moment tienduizenden hippies op Ibiza. Zij woonden in communes in grotten langs de kust of in leegstaande boerderijen zonder water en elektriciteit. Geld was niet belangrijk, want dit was onderdeel van het kapitalisme. Op het eiland kwamen ze samen om te zingen, te dansen of om kunst te maken of wiet te roken.

Waar zitten de hippies op Ibiza?

Het dorpje San Juan in het noorden van het eiland wordt ook wel liefkozend het authentieke Ibiza van vroeger genoemd. Hier en in de prachtige omgeving van het dorp vind je nog steeds veel hippies op Ibiza.

Hoe is Ibiza ontstaan?

Acht miljoen jaar geleden ontstonden de Baleaarse eilanden doordat deze boven de zeespiegel werden opgestuwd. Ibiza was één van de eilanden die vroeger tot de Pitiusas eilanden behoorde. Deze naam is afkomstig van het Griekse woord Pitiusa wat dennenbossen betekend. Wat vonden mensen van hippies?

Zij waren tegen de maatschappij en gevestigde orde. Mensen vooral jongeren die tot deze nieuwe jeugdcultuur behoorden noemden zich Hippies en hadden een voorliefde voor alles wat met natuur te maken had, vandaar de naam Flower Power. Wat vonden mensen van hippies?

Power ontstond in Californië op de universiteit, maar breidde zich snel uit, vandaar dat niet Californië maar San Francisco dé Flower Power-stad was. In San Francisco vond dan ook The Summer Of Love in 1967 plaats, hier draaide vooral om drugs, alcohol, festivals, vrije seks en protesten. De hippiecultuur verspreidde zich snel, met hun kleurrijke Volkswagenbusjes trokken ze door het hele land.

Hippies kwamen uit alle sociale klassen, voornamelijk de middenklasse, maar dat is logisch omdat de middenklasse de grootste klasse is. Door hippie te worden zette je meestal bewust een stap Wat vonden mensen van hippies? beneden in de sociale ladder. Hippies waren gek op drugs, ze zouden je geest verruimen en dat zou uiteindelijk tot wereldvrede leiden. Alcohol gebruikten ze nauwelijks, ze dronken vooral thee, omdat thee natuurlijk is. In Nederland kwam de hippiecultuur wat later op gang, in 1967 deed de Flower Power zijn intrede in Nederland.

Het tolerante Amsterdam werd de hippiehoofdstad van Europa.

Wat vonden mensen van hippies?

Dit was met opzet, omdat ze ook op deze manier wilden laten zien dat iedereen gelijk was. Verder hadden hippies nog een bijzondere filosofie; Hippies geloofden dat drugs je geest verruimden en uiteindelijk voor een vreedzamere wereld zouden zorgen. Er werden zelfs psychedelische drugsfeesten gehouden: de Acid Tests. Muziek Hippies maakten zelf veel muziek. Muziek was een heel belangrijke uitlaatklep en haast elke hippie kon wel een instrument bespelen.

Alles mocht, alles kon, als je je maar uitte.

Wat vonden mensen van hippies?

De muziek is meestal rustig en klinkt heel vredelievend. De hippies merkten dat protestliederen uitstekend gebruikt konden worden om zich af te sluiten van de rest van de maatschappij. De hippies gingen ervan uit dat de sfeer die muziek schept, mensen samen kan brengen. Zo organiseerden zij onder het motto '3 days of peace and music' het Woodstock-festival, waar honderdduizenden mensen voor drie dagen samen kwamen, zonder dat er vechtpartijen uitbraken.

De hippies luisterden naar een bepaald genre muziek. Dit genre heeft geen naam, maar het kenmerkte zich vooral door protestliederen. Blowing in the Wind van Bob Dylan een rustig liedje, gezongen met een hese stem, begeleid door slechts een gitaar en mondharmonicaGive Peace a Chance van John Lennon gezongen door grote groep, meegeklap, alleen begeleid door banjo en Beautiful People van Melanie rustig nummer, alleen begeleid door gitaar, hees gezongen waren enkele bekende protestliedjes.

Een belangrijke Nederlandse protestliedschrijver en hippie is Armand. Het concert werd op het terrein van een boer gehouden waar ongeveer plaats was Wat vonden mensen van hippies? 150. Er ontstond dan ook snel een verkeerschaos en men moest de toegangsprijs van 18 dollar schrappen om de doorstroom te versnellen.

De aangelegen camping die plaats bood voor 100. De organisatie van het festival kon Wat vonden mensen van hippies? massa mensen eigenlijk niet aan.

Muziekstijlen en hun groepen

Ondanks dat er meer dan 400. Er traden allemaal belangrijke artiesten op zoals de legendarische gitarist Jimi Hendrix die het Amerikaanse volkslied speelde op onvergetelijke wijze, Janis Joplin, Santana, Joe Cocker, The Who en Ravi Shankar. De meeste toeschouwers waren stoned, high en doorweekt, die drie dagen regende het aan een stuk door.

De hippies genoten van de muziek en de mensen, maar vooral van de vele verschillende soorten drugs. Tijdens Woodstock vielen 2 doden, één door een overdosis heroïne, de ander doordat hij in de modder in slaap was gevallen en door een tractor overreden werd. Ook werden er 2 baby´s geboren tijdens het festival. De musical Hair De musical Hair wordt gezien als de ultieme hippiefilm, de Wat vonden mensen van hippies? worden gespeeld door hippies, er wordt veel gezongen en gedanst en hun idealen komen goed naar voren.

Het verhaal gaat over een jongen, Claude, die opgeroepen wordt om te gaan vechten in Vietnam. Vlak Wat vonden mensen van hippies? hij het leger in gaat sluit hij zich aan bij een groep hippies onderleiding van Berger.

De hippies leren Claude de liefde, vrijheid en rebellie wat bij het hippiebestaan hoort. Als hij naar het leger vertrekt, laat Wat vonden mensen van hippies? zijn nieuwe vrienden met pijn in het hart achter. Op een mooie dag komen zijn vrienden hem opzoeken, Berger verkleed zich als officier en kan zo even de plaats Wat vonden mensen van hippies?

Claude innemen. Zo kan Claude bij zijn hippievrienden en zijn vriendin Sheila zijn. In de periode dat Berger in het leger zit, vertrekken de troepen plotseling naar Vietnam, dus Berger moet mee.

Hij sterft in een gevecht in Vietnam. Invloed van andere culturen De hippies waren erg spiritueel, dit kwam omdat ze zich hadden laten inspireren door de Aziatische cultuur. Ze kwamen voornamelijk naar deze landen om spiritueel in balans te komen en nieuwe wijsheid en kennis op te doen van de monniken.

In de meeste Aziatische landen hangt Wat vonden mensen van hippies? de Boeddhistische godsdienst aan. De belangrijkste normen binnen die godsdienst zijn respect en vrijheid, vandaar dat de hippies die idealen ook nastreven. Dat de hippies Aziatische landen interessant vonden zie je goed terug in hun uiterlijk. De vrouwelijke hippies verfden hun haren met henna en soms gebruikten ze henna als make-up, ook waren de grote gewaden met vele kleuren geaccepteerd als gewone hippiekleding.

Ook hadden ze veel respect voor de indianen. De Amerikanen hadden de indianen verdreven uit hun eigen land, dus droegen de hippies uit respect kleding van indianen. Idolen, bekende hippies De Indiaanse Ghandi was het grote voorbeeld voor de hippiecultuur. Het is machtiger dan het krachtigste wapen der vernietiging gemaakt door het grootste menselijke vernuft. Naast bewondering voor Ghandi hadden de hippies ook veel interesse in de oosterse religies zoals het zenboeddhisme en het boeddhisme.

Er werden sektes opgericht zoals Hare Krishna. Levensbeschouwing De hippies wilden vrij zijn in alles, in hun doen en laten, ze wilden zich niet houden aan de waarden en normen van de ouderen. Om zich af te zetten tegen de oudere generatie gingen ze zich anders kleden. Ze liepen in versleten of oosterse kleding omdat mode te materialistisch zou zijn. Hippies hielden niet van luxe. Ze hoopten dat er een revolutie zou komen die de westerse kapitalistische maatschappij omver zou omgooien.

Zij zouden het voorbeeld geven aan de rest van de wereld, het overbrengen van hun idealen was dan ook hun belangrijkste doel. Drugs waren erg belangrijk voor de hippies. De hippies hadden geen bepaalde godsdienst, maar ze hadden veel respect voor het boeddhisme, in het boeddhisme staat net zoals in de hippiecultuur vrede en liefde voor alles wat leeft voorop.

Reactie op hippiecultuur Hippies stonden bij de gevestigde maatschappij vooral bekend als losbandige, seksbeluste, drugsgebruikende dromers, met lange haren en baarden en gekleed in felgekleurde kleding. Vooral t-shirts, spijkerbroeken en oosters getinte jassen en gewaden als kaftans, kralenkettingen, bloemen en andere versierselen worden met hen geassocieerd. Ze werden gezien als de buitenbeentjes van de maatschappij, maar toch deden ze geen vlieg kwaad.

Ze verplaatsten zich vooral in zogenaamde hippiebusjes, 'lelijke eendjes' of liftend van de ene 'happening' of muziekfestival naar het andere. Nu, jaren later kijken de mensen die dit vonden er toch wat anders op terug, ze mochten zich dan wel anders kleden, buitenbeentjes zijn, maar het waren goede Wat vonden mensen van hippies?, ze streefden mooie idealen na.

De hippies begonnen zich af te zetten tegen de gevestigde orde door hun haren te laten groeien bloempotkapsel en door hun snorren gewoon te laten staan. The Beatles lieten ook duidelijk in hun songteksten doorschemeren dat ze drugs gebruikten. Bijvoorbeeld bij de songtekst van Lucy in the Sky with Diamonds. De titel verraad al een stukje, maar als je de songtekst gaat bekijken word het helemaal duidelijk. Deze hippies heb je nu nog steeds, veel van die hippies die hun manier van leven niet wilde opgeven zijn in India gaan wonen of ze besloten een teruggetrokken bestaan te gaan leven.

Toch hebben de hippies met hun idealen veel invloed gehad op de samenleving. Ze hebben ervoor gezorgd dat mensen op het milieu gaan letten, ze hebben mensen de ogen geopend dat niet het kapitalisme en het materialisme, maar het milieu en vrede belangrijk is voor een betere wereld. De idealen van de hippies zie je in mindere mate terug bij voornamelijk linkse politieke partijen. Na het maken van dit verslag ben ik veel meer over de hippiecultuur te weten gekomen en ben ik tot mijn mening gekomen dat het me geweldig lijkt een hippie te zijn.

Je hebt de ultieme vrijheid, geen taboes, zelfs als je helemaal naakt zou rondlopen, zou op een festival als Woodstock niemand je raar aankijken. Ik vind dat de hippies mooie idealen hebben, wereldvrede, liefde voor iedereen, enz. Jammer dat ik niet in die tijd heb geleefd, want de hippiecultuur was misschien Wat vonden mensen van hippies? wel wat voor mij geweest.

Contact us

Find us at the office

Canzona- Dimeco street no. 37, 78300 Cayenne, French Guiana

Give us a ring

Ronzell Dupere
+94 603 665 727
Mon - Fri, 9:00-20:00

Write us